NAKON NATJEČAJA I KNJIŽEVNOG SUSRETA ZA DUHOVNU KNJIŽEVNOST “STJEPAN KRANJČIĆ” NA NACIONALNOJ RAZINI ZA ODRASLE – KREĆE I DJEČJI “KRANJČIĆ”

NAKON NATJEČAJA I KNJIŽEVNOG SUSRETA ZA DUHOVNU KNJIŽEVNOST “STJEPAN KRANJČIĆ” NA NACIONALNOJ RAZINI ZA ODRASLE – KREĆE I DJEČJI “KRANJČIĆ”

U caffe baru Latino na križevačkim bazenima u petak 26. kolovoza 2011. održan je prvi sastanak vezan uz pokretanje književnoga i likovnoga natječaja i susreta za duhovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Križevcima – 1. susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralštva „Stjepan Kranjčić”.

Naime, u Udruzi „Dr. Stjepan Kranjčić”, već s utemeljenjem Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” za odrasle koji je prvi put održan 2009., bilo je jasno da postoji potreba i za dječjim susretom za duhovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini. Zato se predsjednica Udruge Tanja Baran u srpnju 2011. sastala s ravnateljem križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca Draženom Bokanom i dogovorila da će u zajedničkoj organizaciji te škole i Udruge u školskoj godini 2011./2012. biti održan 1. Natječaj i susret za književnost i likovno stvaralaštvo za učenike osnovnih škola.

Detalji natječaja, koji će biti raspisan 15. listopada 2011. i samoga susreta koji će biti održan zadnje subote u travnju 2012., uz Dan grada Križevaca, dogovoreni su na sastanku 26. kolovoza. Tome su prvom sastanku uz predsjednicu Udruge Tanju Baran i ravnatelja Osnovne škole Ljudevita Modeca Dražena Bokana uime Udruge nazočile i Suzana Knežević, Renata Vivek Božić i tajnica Udruge Valentina Jurišić koja je i vjeroučiteljica u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca, a uime škole nazočile su profesorice hrvatskoga jezika: Danijela Zagorec, Martina Valec-Rebić i Ankica Špoljarić-Mandić te vjeroučiteljica Mihaela Ljutić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.