ODRŽANA REDOVITA SKUPŠTINA UDRUGE “DR. STJEPAN KRANJČIĆ”

ODRŽANA REDOVITA SKUPŠTINA UDRUGE “DR. STJEPAN KRANJČIĆ”

U velikoj vijećnici grada Križevaca u petak 24. listopada 2014. održana je redovita skupština Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”.

Skupština je započela molitvom koju je predvodio križevački župnik župe sv. Ane Stjepan Soviček. Zatim je predsjednica Udruge Tanja Baran podnijela izvještaj o djelovanju Udruge u proteklih godinu dana. Prema njenim riječima, ključni projekti koje je Udruga ostvarila od zadnje skupštine bili su: 5. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” i 6. Dani hrvatskih svetaca i blaženika, dva projekta koji su na nacionalnoj razini. Istaknula je da je Udruga, u suradnji s križevačkom Osnovnom školom Ljudevita Modeca, unatoč financijskim poteškoćama, ustraje na projektu na nacionalnoj razini koji je odlično zaživio – na natječaju i Susretu hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” za  književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u RH. Velikim i Dječjim „Kranjčićem”, Križevci se, prema riječima Tanje Baran, nameću kao središte suvremene hrvatske duhovne književnosti, a dosadašnji su projekti obogaćeni i prvim znanstvenim skupom „Hrvatska književnost kršćanskoga nadanuća – prošlost i suvremenost” koji se 25. listopada 2014., dan poslije skupštine, održava u Križevcima. Članove je skupštine izvijestila i o ostalim sadržajima koje je Udruga ostvarila u proteklih godinu dana o čemu svi zainteresirani redovito mogu čitati na mrežnim stranicama Udruge, s naglaskom na izvedeni oratorij „Ja sam put, istina i život” Stjepanu Kranjčiću u čast autora mo. Ivana Žana.

Tajnica Udruge Valentina Jurišić podnijela je izvješće Upravnog odbora, potpredsjednik Udruge Željko Štubelj dao je financijsko izvješće, a vlč. Dražen Hladuvka podnio je izvješće Nadzornog odbora. Na kraju su članovi skupštine usvojili plan djelovanja i financijski plan Udruge za 2015. godinu, a predsjednica Udruge posebnu je zahvalu na svakoj pomoći kao djelatniku Pučkog otvorenog učilišta Križevci izrazila članu Udruge Marcelu Kovačiću koji, ne svojom voljom, odlazi najprije na burzu pa onda u mirovinu.