ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE ZA PROMICANJE ZNAMENITIH KRIŽEVČANA “DR. STJEPAN KRANJČIĆ”

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE ZA PROMICANJE ZNAMENITIH KRIŽEVČANA “DR. STJEPAN KRANJČIĆ”

U velikoj vijećnici grada Križevaca u srijedu 19. prosinca 2012. održana je redovita skupština Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”.

Skupština je započela molitvom koju je predvodio križevački župnik župe sv. Ane Stjepan Soviček. Zatim je predsjednica Udruge Tanja Baran podnijela izvještaj o djelovanju Udruge u proteklih godinu dana. Prema njenim riječima, ključni projekti koje je Udruga ostvarila i prošle godine su: Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” i Dani hrvatskih svetaca i blaženika, dva projekta koji su na nacionalnoj razini. Istaknula je da je Udruga, u suradnji s križevačkom Osnovnom školom Ljudevita Modeca pokrenula još jedan projekt na nacionalnoj razini: natječaj i 1. susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” za  književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola. Velikim i Dječjim „Kranjčićem”, Križevci se, prema riječima Tanje Baran, nameću kao središte suvremene hrvatske duhovne književnosti. Članove je skupštine izvijestila i o ostalim sadržajima koje je Udruga ostvarila u proteklih godinu dana o čemu svi zainteresirani redovito mogu čitati na mrežnim stranicama Udruge.

Tajnica Udruge Valentina Jurišić podnijela je financijsko izvješće i izvješće Upravnog odbora, a Dražen Hladuvka podnio je izvješće Nadzornog odbora.

Na kraju su članovi skupštine usvojili plan djelovanja i financijski plan Udruge za 2013. godinu. Najavljene su izmjene Statuta Udruge tijekom sljedeće godine kako bi Udruga „Dr. Stjepan Kranjčić” – uz to što je građanska, civilna udruga – mogla postati i crkvenom udrugom Bjelovarsko-križevačke biskupije.