NOVA TJEDNA EMISIJA RADIO KRIŽEVACA I UDRUGE “DR. STJEPAN KRANJČIĆ” – “PUTOKAZI STJEPANA KRANJČIĆA”

NOVA TJEDNA EMISIJA RADIO KRIŽEVACA I UDRUGE “DR. STJEPAN KRANJČIĆ” – “PUTOKAZI STJEPANA KRANJČIĆA”

U „Godini dr.  Stjepana Kranjčića” tijekom 2008. Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” pokrenula je snimanje i emitiranje emisije „Križevački župnik na glasu svetosti” na Radio Križevcima. 

„Godina dr. Stjepana Kranjčića” trajala je od 10. travnja 2008. do 10. travnja 2009. godine, a emisije su pratile događanja koje je Udruga osmislila i ostvarila, objavljivani su intervjui s osobama koje su sudjelovale na promocijama i svečanostima Udruge te su prezentirane tekuće obavijesti.

Nakon više od jednogodišnjega predaha, dotadašnji urednici i voditelji, Josip Martinčić i Valentina Jurišić, dobili su pojačanje jer su im se pridružili Petra Pisačić i Anto Jurišić. Prva emisija pod nazivom „Putokazi Stjepana Kranjčića” emitirana je u srijedu 20. listopada 2010. i otada se emisija emitira svake srijede od 12: 30 sati. Emisiju, uz suglasnost ravnateljice Radio Križevaca Danice Čataj, tehnički realiziraju Ante Petranović i Hrvoje Biondić.

Slušatelji u emisiji iz tjedna u tjedan mogu poslušati ulomke iz brojnih publikacija Udruge, glazbene predahe – pjesme o Stjepanu Kranjčiću, razgovore sa živućim svjedocima križevačkoga župnika na glasu svetosti te aktualnosti, obavijesti Udruge.