ČETIRI PJESME U ČAST SVEĆENIKU NA GLASU SVETOSTI. GLAZBENA ZAHVALNICA ŽUPNIKU KRANJČIĆU

ČETIRI PJESME U ČAST SVEĆENIKU NA GLASU SVETOSTI. GLAZBENA ZAHVALNICA ŽUPNIKU KRANJČIĆU

Sanja Prijatelj

Glas Koncila, br. 19, 11. svibnja 2008., poleđina

 

Sjetih se, Stjepane Kranjčiću, nasmiješenog lica tvog, još uvijek mislim o vremenu kad iz tvog oka gledao me Bog« – stihovi su autobiografske pjesme Daniele Sisgoreo-Morsan koja je objavljena na mini CD-u pjesama pod nazivom »Pjesme o Stjepanu Kranjčiću«.

Riječ je o nosaču zvuka otisnutom u povodu Godine dr. Stjepana Kranjčića, vezano uz 90. obljetnicu rođenja i 40. obljetnicu smrti neprežaljenoga križevačkog župnika kojega vjernici drže na glasu svetosti. Na disku su četiri pjesme koje je, uz prigodnu knjižicu s uvodnim tekstom o omiljenom župniku, njegovom biografijom, tekstovima pjesama i Kranjčićevom slikom (čiji je autor Zoran Ho-men), zapakirano u svečarski dizajniran omot, objavila Udruga za promicanje znamenitih Križevčana »Dr. Stjepan Kranjčić«. Autori su »Pjesme o Stjepanu Kranjčiću« Tomislav Baran i Marijana Stojčević, a o župniko-vim su iznimnim krepostima pjevali Željka Marinović i Tomislav Baran. Ponovno Željka Marinović i Čedo Antolić zajedno su otpjevali Antolićev duet »Čovjek što se Stjepan zove«. Kantautorici Danieli Si-goreo-Morsan aranžman za pjesmu »Iz tvog oka gledao me Bog« napisao je Toni Ete-rović, dok su zbornu pjesmu »Cvijeće za dr. Kranjčića« za zbor mladih župe BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina iz Križevaca napisali Pavao Mravunac i Marko Đurakić.

Pjesme su snimane u studijima »Kasandra«, »Toneter« i »MS«, tonski su pjevne duhovne glazbene izvedbe snimili Davor Totović, Toni Eterović i Marijana Stojčević, dok je CD likovno oblikovao »Katapult design«. Urednica je izdanja Tanja Baran, a izvršni producent Krešimir Žinić. Glazbena zahvalnica župniku Kranjčiću može se potražiti u udruzi »Dr. Stjepan KranjČić«, a sve se pjesme mogu poslušati i na stranici izdavača: www. udruga-drstjepankranjcic.hr.