GOSTUJUĆI ŠTOVATELJI SV. MARKA KRIŽEVČANINA

GOSTUJUĆI ŠTOVATELJI SV. MARKA KRIŽEVČANINA

Željko Štubelj

Sveti Križ, 2/2007., str. 32

 

2. svibnja proslavljena je redovita sv. misa u čast sv.Marka Križevčanina. Sv. misu je predvodio mr. Milan Pušec, duhovnik bogoslova na KBF-u.

Ovo je već drugi put kako vlč. Pušec dolazi sa svojim studentima – bogoslovima proslaviti sv. misu u čast našega Marka.

Došli smo radosni u vašu župu, kao hodočasnici, da se molitvom i svetom misom utečemo u zagovor sv. Marku Križevčaninu.

Nazočni bogoslovi su inače iz duhovne grupe SV. MARKA KRIŽEVčANINA. Na završetku sv. mise neki od bogoslova su se kratko predstavili prisutnim vjernicima koji su ih podržali i nagradili pljeskom.

Mr. Pušec imenovan je postulatorom kauze beatifikacije službenice Božje Marice Stanković.

U svojoj propovjedi je između ostalog naglasio da je “i u ovoj našoj sredini živio jedan župnik kojega su mnogi župljani u svom srcu doživljavali kao svetog svećenika, brižnog i marljivog pastira.”

Izrazio je nadu da će se sigurno jednog dana ukazati potreba za istraživanjem i proučavanjem života, svetosti i vrlina dr. Kranjčića, ako se pokaže da u srcima župljana ima svetih uspomena na ovog svećenika.

“Velika je to milost za jednu župu, ukoliko se pokrene postupak beatifikacije. To će također biti i dodatni poticaj nama koji već jesmo svećenici, ali isto tako i našim bogoslovima.

“Neposredno prije sv. mise mr. Pušec je s bogoslovima posjetio grob pokojnog križevačkog župnika dr. Stjepana Kranjčića, gdje su se pomolili i zajednički fotografirali.