3. Dani HSiB

ZAVRŠENI 3. DANI HRVATSKIH SVETACA I BLAŽENIKA U KRIŽEVCIMA (4. DAN – DAN SV. MARKA KRIŽEVČANINA)

Pretprogramom posvećenim trećem hrvatskom svecu Marku Križevčaninu, misnim slavljem koje je predvodio bjelovarsko-križevački biskup dr. Vjekoslav Huzjak te projekcijom medalje s likom sv. Marka Križevčanina akademskog kipara i medaljara u Križevcima su u nedjelju 30. siječnja 2011. završeni 3. Dani hrvatskih svetaca i blaženika.

3. DANI HRVATSKIH SVETACA I BLAŽENIKA (3. DAN – DAN BL. AUGUSTINA KAŽOTIĆA)

Pretprogramom i misnim slavljem koje je u križevačkoj župnoj crkvi BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina predvodio provincijal Hrvatske dominikanske provincije o. Anto Gavrić, projekcijom dokumentarnoga filma Nene Kužine „Blaženi Augustin Kažotić – biskup siromaha i pomirenja” te radionicama za djecu na temu hrvatskih svetaca i blaženika u prijepodnevnim satima,…

ZAPOČELI 3. DANI HRVATSKIH SVETACA I BLAŽENIKA (1. DAN – DAN BL. MARIJE PROPETOGA ISUSA PETKOVIĆ)

Molitvenim, književnim i glazbenim programom posvećenim bl. Mariji Propetoga Isusa Petković, misnim slavljem koje je predvodio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić te otvorenjem izložbe skica za vitraje s likovima hrvatskih svetaca i blaženika Branimira Dorotića u Križevcima su u četvrtka 27. siječnja 2011. započeli 3. Dani hrvatskih svetaca i blaženika.