6. Dani HSiB

O IZLOŽBI “HRVATSKI SVECI I BLAŽENICI U NAŠEM NARODU”

U redovitoj emisiji Radio Marije „Poticaji Stjepana Kranjčića” u četvrtak 19. veljače 2015. govorilo se o izložbi „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” akademskog slikara Matka Antolčića koja je dan ranije bila otvorena u dominikanskom samostanu i župi posvećenoj najstarijem hrvatskom blaženiku Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici.

OTVORENA IZLOŽBA O HRVATSKIM SVECIMA I BLAŽENICIMA MATKA ANTOLČIĆA NA ZAGREBAČKOJ PEŠČENICI

Izložba akademskog slikara Matka Antolčića „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” otvorena je u organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato” na početku jubilarne desete dominikanske „Korizme na Peščenici” u srijedu 18. veljače u dominikanskom samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici.

ZAVRŠENI 6. DANI HRVATSKIH SVETACA I BLAŽENIKA (4. DAN – DAN BL. OZANE KOTORSKE)

Molitvenim, književnim i glazbenim programom posvećenim bl. Ozani Kotorskoj, misnim slavljem koje je predvodio provincijal Hrvatske dominikanske provincije dr. Anto Gavrić te predstavljanjem knjige posvećene bl. Ozani Kotorskoj u križevačkoj župnoj crkvi sv. Ane u nedjelju 25. svibnja 2014. završeni su 6. Dani hrvatskih svetaca i blaženika.

6. DANI HRVATSKIH SVETACA I BLAŽENIKA (3. DAN – DAN BL. ALOJZIJA STEPINCA)

Pretprogramom i misnim slavljem koje je u križevačkoj župnoj crkvi sv. Ane u večernjim satima predvodio rektor Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu mr. sc. Anđelko Košćak, izvedbom scenskoga prikaza „Optuženi Stepinac” te radionicama za djecu na temu hrvatskih svetaca i blaženika u prijepodnevnim i popodnevnim satima, u Križevcima je u…