Molitvena zajednica

molitvena02Molitvena zajednica „Dr. Stjepan Kranjčić” osnovana je 4. studenoga 2008. u Križevcima. Riječ je o molitvenoj zajednici križevačkih župa u kojoj se moli za Crkvu, domovinu, duhovna zvanja, za osobne potrebe, a molitvom se posebno utječe svim hrvatskim svecima i blaženicima, sv. Marku Križevčaninu, a moli se i za otvorenje procesa za proglašenje blaženim pokojnoga križevačkog  župnika Stjepana Kranjčića.

Tajnica molitvene zajednice je vjeroučiteljica Valentina Jurišić, a duhovni asistent župnik župe BDM Žalosne i sv. Marka križevčanina Ivan Novak.

Zajednica se okuplja svake prve srijede u mjesecu nakon večernje mise u župnoj crkvi sv. Ane.

Po temeljnom pravilu molitvene zajednice i molitvu za otvorenje procesa za proglašenje blaženim Stjepana Kranjčića pridruženi članovi mogu moliti sami, a tako mogu moliti i redoviti članovi molitvene zajednice izvan vremena redovitoga okupljanja.


MOLITVA ZA OTVORENJE PROCESA ZA PROGLAŠENJE BLAŽENIM STJEPANA KRANJČIĆA

Dragi Bože!
Slugu svojega Stjepana Kranjčića obdario si milosnim darom svećeništva. Svećeničku službu nastojao je vršiti u potpunom predanju i vjernosti Tvojoj svetoj volji. Radosnim naviještanjem Tvoje riječi i slavljenjem svetih otajstava vodio je povjereni mu narod putevima vjere, nade i ljubavi. I u teškim trenucima protivljenja ustrajao je na putu svećeničkog služenja i brige za svakoga čovjeka.

Gospodine, daj da i moja vjera, kao i moje vjerničko služenje u svijetu, rastu po uzoru na svećenički život i predanje Tvojega sluge Stjepana Kranjčića. Ako je volja Tvoja, molimo Te, Gospodine, za pokretanje postupka za proglašenje blaženim Tvojega sluge svećenika Stjepana.

Amen.

 

PRILOZI

Temeljno pravilo molitvene zajednice