OŠ VISOKO NAKON 4. DJEČJEG KRANJČIĆA I 7. DANA HRVATSKIH SVETACA I BLAŽENIKA KRIŽEVCIMA – KOD DOMINIKANACA U ZAGREBU

OŠ VISOKO NAKON 4. DJEČJEG KRANJČIĆA I 7. DANA HRVATSKIH SVETACA I BLAŽENIKA KRIŽEVCIMA – KOD DOMINIKANACA U ZAGREBU

Na blagdan dominikanca sv. Rajmunda Penjafortskog u četvrtak 7. siječnja 2016. u organizaciji Hrvatske dominikanske provincije učenici dramske družine Osnovne škole Visoko kraj Novoga Marofa u crkvi su Kraljice svete krunice na zagrebačkoj Koloniji izveli dva igrokaza posvećena dominikanskim blaženicama.

Prvi je igrokaz posvećen najstarijoj hrvatskoj blaženici pod nazivom „Blažena Ozana Kotorska” i drugi nazvan „Biser” u čast dominikanske blaženice Margarete iz Metole.

Vrlo lijepe kraće dramsko-scenske prikaze izvelo je dvadesetak djece uz vodstvo svojega mentora, pedagoga i etnologa u OŠ Visoko Tibora Martana. Te je igrokaze mladost iz Visokog osmislila i izvela tijekom 2015. u Križevcima. Igrokaz posvećen bl. Ozani izveden je na 7. Danima hrvatskih svetaca i blaženika, a igrokaz „Biser” izveden je na 4. Susretu hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”, zato što je prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda osvojio prvu nagradu u žanru igrokaza. Objedinjeni, igrokazi su postali lijep dar djece i mladih iz Visokog dominikancima i dominikankama uz jubilej 800 godina Reda propovjednika koji je u tijeku.

Dramsko-scenskom prikazu prethodilo je misno slavlje koje je predvodio dominikanski provincijal o. Anto Gavrić, a suslavio je župnik župe Presvetog Trojstva iz Visokog Ivan Šestak koji je dopratio djecu. Tijekom mise pjevao je dječji crkveni zbor „Gabrijel” iz župe Visoko predvođen dirigenticom Teom Jež.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.