NAKON PRVE 4 GODINE DJELOVANJA ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE

NAKON PRVE 4 GODINE DJELOVANJA ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE

U velikoj vijećnici grada Križevaca u petak 16. prosinca 2011. održana je izborna skupština Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”.

Skupština je započela molitvom koju je predvodio križevački župnik župe sv. Ane Stjepan Soviček. Zatim je predsjednica Udruge Tanja Baran podnijela izvještaj o djelovanju Udruge u proteklih godinu dana. Prema njenim riječima, ključni projekti koje je Udruga ostvarila i prošle godine su: Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” i Dani hrvatskih svetaca i blaženika, dva projekta koji su na nacionalnoj razini. Istaknula je da je Udruga, u suradnji s križevačkom Osnovnom školom Ljudevita Modeca pokrenula još jedna projekt na nacionalnoj razini: natječaj za 1. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” za  književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola. Velikim i Dječjim „Kranjčićem”, Križevci se, prema riječima Tanje Baran, nameću kao središte suvremene hrvatske duhovne književnosti. Članove je skupštine izvijestila i o ostalim sadržajima koje je Udruga ostvarila u proteklih godinu dana o čemu svi zainteresirani redovito mogu čitati na mrežnim stranicama Udruge.

Tajnica Udruge Valentina Jurišić podnijela je financijsko izvješće i izvješće Upravnog odbora, a mr. sc. Renata Husinec podnijela je izvješće Nadzornog odbora.

Uslijedio je izborni dio skupštine. Za predsjednicu, dopredsjednika i tajnicu Udruge ponovno su izabrani dosadašnji obnašatelji tih dužnosti: Tanja Baran, Željko Štubelj i Valentina Jurišić, a za još dvojicu članova Upravnog odbora izabrani su: vlč. Stjepan Soviček i Roko Bašić. Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Đuro Škvorc, Ivan Vuk i vlč. Dražen Hladuvka.

Na kraju su članovi skupštine usvojili plan djelovanja i financijski plan Udruge za 2012. godinu. Najavljene su izmjene Statuta Udruge tijekom sljedeće godine kako bi Udruga „Dr. Stjepan Kranjčić” mogla postati i crkvenom udrugom Bjelovarsko-križevačke biskupije.