DR. VLADIMIR LONČAREVIĆ I GLUMAC DUBRAVKO SIDOR O KNJIŽEVNOM “KRANJČIĆU”

DR. VLADIMIR LONČAREVIĆ I GLUMAC DUBRAVKO SIDOR O KNJIŽEVNOM “KRANJČIĆU”

U emisiji „Poticaji Stjepana Kranjčića” Radio Marije u četvrtak 17. prosinca 2009. gostovali su književni povjesničar dr. Vladimir Lončarević i glumac Dubravko Sidor. Tema je bila analiza i prezentacija 1. Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”, koji je održan u Križevcima, na dan Kranjčićeva rođenja 5. prosinca 2009.

Dr. Lončarević je izrazio zadovoljstvo što je napokon organiziran natječaj za kratke književne žanrove i Susret posvećen suvremenoj hrvatskoj duhovnoj književnosti te je, uz pozitivnu ocjenu svega što se na Susretu dogodio, izrazio nadu da će natječaj pod Kranjčićevim imenom postati tradicionalan. Glumac Dubravko Sidor zatim je interpretirao neke od nagrađenih radova na tome Susretu.

Na kraju emisije kratko je predstavljen program 2. Dana hrvatskih svetaca i blaženika što će biti održani u Križevcima od 28. do 31. 1. 2010., slušateljima je čestitan Božić i 2010. godina te je izmoljena molitva za otvorenje procesa za proglašenje blaženim Stjepana Kranjčića.