SVEĆENICI I JAVNI DJELATNICI U DOBROTVORNOJ NOGOMETNOJ UTAKMICI

SVEĆENICI I JAVNI DJELATNICI U DOBROTVORNOJ NOGOMETNOJ UTAKMICI

Dobrotvornom utakmicom između Hrvatske svećeničke nogometne reprezentacije i ekipe „Lica s naslovnica” u četvrtak 2. listopada 2008. u 16 sati nastavlja se tromjesečna dobrotvorna akcija „Dr. Stjepan Kranjčić” s ciljem promicanja štovanja trećega hrvatskog, a jedinoga proglašenog sveca Zagrebačke nadbiskupije Marka Križevčanina.

Tako će na križevačkom gradskom stadionu dva puta po 45 minuta pokazati sve što znaju o nogometu već više puta najbolja europska svećenička nogometna momčad, ali i poznati ljudi iz javnoga i sportskoga života, poput Ivana Gudelja, Srećka Bogdana, Zorana Škerjanca, Đonija Tafre, Dragana Primorca, Gorana Marića, Franje Arapovića, Slavka Goluže, Veljka Mršića, Stjepana Božića, Ardiana Koznikua, Alena Nižetića, Dražena Zečića, Slavena Knezocija i drugi.

Utakmicu će komentirati, favorizirajući svaka svoju ekipu, novinarke Radio Sljemena: Ana Lacković-Varga i Sanja Prijatelj. Cijena je ulaznice, koja se može potražiti u Turističkoj zajednici Križevaca ili na ulazu na stadion, 30 kuna.

Dobrotvorna akcija za promicanje štovanja sv. Marka Križevčanina, u iščekivanju skorog početka izgradnje svetišta sv. Marka u Križevcima predvodi Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”, u zajedništvu s obje križevačke župe te s Gradom Križevcima. Akcija je započela u na blagdan sv. Marka 7. rujna svečanim koncertom „Sveti Marko Križevčanin i Križevci u Lisinskom” u Zagrebu te likovnom kolonijom „Dr. Stjepan Kranjčić” 13 i 14. rujna u Križevcima. Dobrotvorna akcija završit će 6. prosinca 2008. koncertom popularne duhovne glazbe u križevačkoj sportskoj dvorani.

 

PRILOZI

Plakat