ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE “DR. STJEPAN KRANJČIĆ”

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE “DR. STJEPAN KRANJČIĆ”

U župnom kompleksu Sv. Ane u Križevcima u utorak 29. rujna 2015. održana je izborna skupština Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”.

Za predsjednicu je ponovno izabrana dr. sc. Tanja Baran, za dopredsjednika Željko Štubelj, za tajnicu Patricia Županić te za članove Upravnog odbora vlč. Stjepan Soviček i Roko Bašić. U Nadzorni su odbor izabrani vlč. Dražen Hladuvka, Stjepan Krpanić i Franjo Nendl. Za likvidatora je izabran Željko Štubelj, a u Komisiju za mirenje izabrani su Marcel Kovačić, Martina Valec Rebić i Danijela Zagorec.

U toj je prilici izmijenjen Statut Udruge sukladno novom Zakonom o udrugama. Predsjednica Tanja Baran podnijela je izvješće o radu Udruge za proteklih godinu dana te najavila planove Udruge za 2016.

Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” utemeljena je 2007. U svojem se radu ponajprije bavi promicanjem štovanja hrvatskih svetaca i blaženika, s naglaskom na sv. Marka Križevčanina i župnika na glasu svetosti Stjepana Kranjčića te organizira natječaje za hrvatsku književnost kršćanskoga nadahnuća na nacionalnoj razini. U javnosti je Udruga „Dr. Stjepan Kranjčić” najpoznatija po organizaciji manifestacija Dani hrvatskih svetaca i blaženika, Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” i Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”.