Otvoren natječaj za 6. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”

Otvoren natječaj za 6. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”

15. 10. – 15. 12. 2016.

U organizaciji križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” od 15. listopada do 15. prosinca 2016. otvoren je natječaj za 6. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”. Riječ je o jedinom natječaju za duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola. Nazvan je prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je i sâm pisao književne radove katoličke tematike. Organizatori su raspisali natječaj na krilima uspješnoga natječaja i književnoga susreta za duhovnu književnost na nacionalnoj razini za odrasle – Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” koji se ove godine u Križevcima 3. prosinca održava osmi put.

Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” ima nakanu potaknuti stvaranje suvremenih dječjih duhovnih književnih (poezija, proza, igrokazi) i likovnih radova protkanih kršćanskim vrednotama.

Organizatori predlažu da tema radova ovoga šestog natječaja budu hrvatski sveci i blaženici.

Najuspjeliji radovi prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima u subotu 22. travnja 2017., a širi izbor odabranih književnih i likovnih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku.

 

Materijali

Tekst natječaja
Prijavnica-samostalno
Prijavnica-škole
Obrazac za literarni rad
Obrazac za poledinu likovnog rada