RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA „HRVATSKI SVECI I BLAŽENICI U NAŠEM NARODU” KOD KAPUCINA U ZAGREBAČKOJ DUBRAVI

RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA „HRVATSKI SVECI I BLAŽENICI U NAŠEM NARODU” KOD KAPUCINA U ZAGREBAČKOJ DUBRAVI

Retrospektivna izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” otvara se, uoči svetkovine sv. Leopolda Bogdana Mandića, u petak 10. svibnja u dvorani kapucinskog samostana sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi, nakon večernje mise u 19 sati.


Riječ je o izložbi koja se već deset godina oblikuje za „Dane hrvatskih svetaca i blaženika” u Križevcima, a nakon toga putuje po Hrvatskoj. Deseta izložba donosi radove više likovnih umjetnika koji su bili autori samostalnih izložaba na dosadašnjim manifestacijama „Dana hrvatskih svetaca i blaženika”. Riječ je o djelima autora Branimira Dorotića, Maje Vidović, Josipa Botterija Dinija, Ane Marije Botteri, Hrvoja Marka Peruzovića, Ante Mamuše i Ivane Ćavar. Organizatori izložbe su Galerija hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato”, Hrvatska kapucinska provincija i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”.

U programu otvorenja sudjelovat će direktorica „Laudata” Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić te u ime umjetnika Hrvoje Marko Peruzović. Izložbu će otvoriti provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević, glazbeni obol dat će magistrica gitare Tamara Perc, a kroz program će voditi predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” Tanja Baran.