NAJAVA 4. KNJIŽEVNOG “KRANJČIĆA” NA RADIO MARIJI

NAJAVA 4. KNJIŽEVNOG “KRANJČIĆA” NA RADIO MARIJI

Najava 4. Susreta hrvatskoga duhovnog književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” bila je tema emisije „Poticaji Stjepana Kranjčića” Radija Marija u četvrtak 15. studenoga 2012.

Uredniku i voditelju emisije o. Stjepanu Fridlu gostovali su: uime organizatora Susreta predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” dr. sc. Tanja Baran i predsjednik Stručnoga ocjenjivačkog suda dr. sc. Vladimir Lončarević.

Govorili su o tromjesečnom natječaju koji je bio otvoren od 15. svibnja do 15. kolovoza  2012., o radovima koji su stigli na natječaj, o stručnom ocjenjivačkom sudu koji je bez znanja o tome tko su autori radova odlučio koji će radovi na završnoj svečanosti u subotu 1. prosinca 2012. u Križevcima biti nagrađeni, koji javno izvedeni, a koji će biti objavljeni u zborniku „Duga vjere”. Gosti su detaljno predstavili program završne svečanosti koji se sastoji od primanja autora i predstavljanja zbornika u križevačkoj Gradskoj vijećnici, zaim od misnoga slavlja koje će u župnoj crkvi sv. Ane, uz 94. godišnjicu rođenja dr. Stjepana Kranjčića, predvoditi bjelovarsko-križevački biskup mons. dr. Vjekoslav Huzjak te od samoga književnoga susreta u Hrvatskom domu.

Na kraju emisije izmoljena je molitva za otvorenje procesa za proglašenje Stjepana Kranjčića blaženim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.