NAJAVA: BLAGDAN SV. MARKA KRIŽEVČANINA

NAJAVA: BLAGDAN SV. MARKA KRIŽEVČANINA

NAJAVA: BLAGDAN SV. MARKA KRIŽEVČANINA

Svetkovina sv. Marka Križevčanina svečano će biti proslavljena u Križevcima u ponedjeljak 7. rujna 2020. Euharistiju će, u povodu 25 godina kanonizacije sv. Marka, predvoditi predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Slavlje će biti održano na Trgu J. J. Strossmayera u središtu grada, a početak je u 11 sati.

Detaljnije se o svetkovini te o cjelokupnom dvotjednom programa dana trećega hrvatskog sveca može doznati na mrežnim stranicama: www.zupa-sv-ana-krizevci.hr.

„Sveti Marko Križevčanin i pobožnost prema Majci Božjoj” tema je predavanja koje će u sklopu dvotjednih dana sv. Marka Križevčanina u križevačkoj župnoj crkvi sv. Ane na blagdan Male Gospe 8. rujna 2020. održati vlč. Anđelko Katanec, župnik in solidum župe sv. Blaža u Zagrebu i povjerenik za pastoral turista i migranata Zagrebačke nadbiskupije.

Predavanje započinje nakon mise u 19 sati koje će u župnoj crkvi sv. Ane također predvoditi vlč. Katanec. Pjevat će zbor mladih križevačkih župa „Crisinus”.

U sklopu programa bit će održan i poetsko-glazbeni recital „Svetom Marku Križevčaninu u čast”.

Organizator je Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”.