RASPISAN NATJEČAJ ZA 10. DJEČJI „KRANJČIĆ”

RASPISAN NATJEČAJ ZA 10. DJEČJI „KRANJČIĆ”

RASPISAN NATJEČAJ ZA 10. DJEČJI „KRANJČIĆ”

U organizaciji križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” od 15. listopada do 15. prosinca 2020. otvoren je natječaj za jubilarni 10. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”. Riječ je o jedinom natječaju za duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola. Nazvan je prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je i sâm pisao književne radove katoličke tematike. Organizatori su raspisali natječaj na krilima uspješnoga natječaja i književnoga susreta za duhovnu književnost na nacionalnoj razini za odrasle – Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” koji se ove godine u Križevcima 5. prosinca održava dvanaesti put.

Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” ima nakanu potaknuti stvaranje suvremenih dječjih duhovnih književnih (poezija, proza, igrokazi) i likovnih radova protkanih kršćanskim vrednotama.

Organizatori predlažu da tema radova ovoga desetog natječaja bude ljepota.

Najuspjeliji radovi prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima u subotu 17. travnja 2021., a širi izbor odabranih književnih i likovnih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku.

NATJEČAJ

OBRAZAC ZA LITERARNI RAD

OBRAZAC ZA POLEĐINU LIKOVNOGA RADA

Najuspjeliji radovi prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima u subotu 17. travnja 2021., a širi izbor odabranih književnih i likovnih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku.

NATJEČAJ

PRIJAVNICA – ŠKOLE

PRIJAVNICA – SAMOSTALNO

OBRAZAC ZA LITERARNI RAD

OBRAZAC ZA POLEĐINU LIKOVNOGA RADA