PREMIJERA MONODRAME „OPROŠTAJ OD GOSPODINA” UZ KRANJČIĆEV SPOMENDAN 2016.

PREMIJERA MONODRAME „OPROŠTAJ OD GOSPODINA” UZ KRANJČIĆEV SPOMENDAN 2016.

U redovitoj mjesečnoj emisiji Radio Marije „Poticaji Stjepana Kranjčića” u četvrtak 17. ožujka 2016. gostovali su predsjednica Udruge „Dr. Stjepan Kranjčić” Tanja Baran i glumac Dubravko Sidor.

Najavili su svečanost spomena 48. godišnjice smrti križevačkoga župnika na glasu svetosti Stjepana Kranjčića u nedjelju 10. travnja 2016. u Križevcima. Dr. Baran je najavila da će spomen Kranjčićeve smrti započeti u 9.15 polaganjem vijenaca na Kranjčićevu grobu na križevačkom Gradskom groblju, uslijedit će misa koju će u 10.00 sati u župnoj crkvi sv. Ane predvoditi svjedok Kranjčićeva života salezijanac don Ivan Matijević, a pjevat će dječji zbor župe sv. Ane.

Svečanost će završiti izvedbom monodrame „Oproštaj od Gospodina” autora Stjepana Tomića koju je za izvedbu adaptirao i izvest će je glumac Dubravko Sidor, uz glazbenu pratnju VS „Allegro”. Glumac Sidor je objašnjavao da se svakom glumcu teško prihvatiti izvedbe monodrame jer je glumac tada sam na pozornici, ali da se ipak prihvatio rada na monodrami posvećenoj Stjepanu Kranjčiću, naučio mnogo o pokojnom župniku te da se raduje izvedbi na spomendan u Križevcima. Pretpremijerno je izveo jedan ulomak iz monodrame.

Emisija je završena molitvom za otvorenje procesa za proglašenje blaženim Stjepana Kranjčića. Voditelj je bio o. Stjepan Fridl.