3. DJEČJI “KRANJČIĆ” NAJAVLJEN NA RADIO MARIJI

3. DJEČJI “KRANJČIĆ” NAJAVLJEN NA RADIO MARIJI

U redovitoj mjesečnoj emisiji Radio Marije „Poticaji Stjepana Kranjčića” u četvrtak 20. ožujka 2014. najavljen je 3. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” koji će u subotu 5. travnja 2014. biti održan u Križevcima.

Gostovali su predstavnici organizatora, Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”: ravnatelj škole Dražen Bokan, koordinatorica Susreta Martina Valec Rebić, scenaristica završne svečanosti Susreta Danijela Zagorec i predsjednica Udruge „Dr. Stjepan Kranjčić” Tanja Baran.

Ispripovijedali su o tijeku natječaja, o brojnim školama, učenicima i mentorima koji su se na književni i likovni natječaj javili iz cijele Hrvatske, te o planovima za završnu svečanost Susreta na kojoj će biti dodijeljene nagrade, najuspjeliji književni radovi će biti javno izvedeni, likovni radovi prikazani na izložbi „Cvijet skromnosti”, a najširi izbor radova objavljen u zborniku najuspjelijih književnih i likovnih radova „Kovčeg skromnosti”. Osvrnuli su se i na dva ranija Susreta te pročitali nekoliko dječjih radova iz ranijih zbornika.

Na kraju emisije, koju je vodio Antonio Kolar, izmoljena je molitva za otvorenje procesa za proglašenje blaženim Stjepana Kranjčića.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.