RASPISAN NATJEČAJ ZA 1. SUSRET HRVATSKOGA DUHOVNOGA KNJIŽEVNOGA STVARALAŠTVA “STJEPAN KRANJČIĆ”

RASPISAN NATJEČAJ ZA 1. SUSRET HRVATSKOGA DUHOVNOGA KNJIŽEVNOGA STVARALAŠTVA “STJEPAN KRANJČIĆ”

logoU organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” u utorak 2. lipnja 2009. raspisan je natječaj za 1. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”.

Riječ je o jedinom natječaju za suvremenu duhovnu književnost protkanu kršćanskim vrednotama u kratkim književnim žanrovima (poezija, kratka priča, putopis, esej, monodrama) u Republici Hrvatskoj. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”, nazvan prema križevačkom župniku na glasu svetosti koji je i sam pisao i objavljivao književna ostvarenja protkana katoličkom duhovnošću, ima nakanu potaknuti stvaranje suvremene hrvatske duhovne književnosti protkane kršćanskim vrednotama.

Budući da u Katoličkoj crkvi od lipnja 2009. do lipnja 2010. traje Svećenička godina, organizatori u spomen na Stjepana Kranjčića, svećenika na glasu svetosti koji se okušao i u književnom stvaralaštvu, predlažu da radovi budu posvećeni svećeničkom zvanju, djelovanju, životu i sudbini.

Natječaj je otvoren do 20. kolovoza 2009. godine.

Najuspjeliji radovi, prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda, bit će javno izvedeni u Križevcima na dan 91. obljetnice rođenja Stjepana Kranjčića, u subotu 5. prosinca 2009., a širi izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnom zborniku. Organizatori osiguravaju i novčane nagrade.

 

PRILOG

Pravila natječaja