TRODNEVNA DUHOVNA PRIPRAVA ZA 13. ROĐENDAN RADIO MARIJE UZ AKTIVNO SUDJELOVANJE UDRUGE “DR. STJEPAN KRANJČIĆ”

TRODNEVNA DUHOVNA PRIPRAVA ZA 13. ROĐENDAN RADIO MARIJE UZ AKTIVNO SUDJELOVANJE UDRUGE “DR. STJEPAN KRANJČIĆ”

Trodnevna duhovna priprava za 13. obljetnicu Radio Marije održana je u eteru toga radija u jednoipolsatnim emisijama od četvrtka 18. do subote 20. veljače na temu hrvatskih slugu i službenica Božjih. Deset hrvatskih kandidata za oltar, od oko 25 koliko je kauza za proglašenje blaženima u tijeku, predstavili su njihovi postulatori, vicepostulatori ili za tu priliku određeni predstavnici.

U četvrtak 18. veljače slušateljima su predstavljeni Vendelin Vošnjak, Drinske mučenice i Josip Stadler o kojima su, uz voditeljicu Lejdi Oreb, govorili: fra Rajko Gelemanović, dr. s. Ozana Krajačić i dr. Agneza Szabo.

Dan poslije Klaru Žižić, Klaudiju Böllein i Aleksu Benigara, uz voditelja Branimira Stanića, predstavili su dr. fra Ratko Radišić i s. Klaudija Đuran, dok je završne večeri bilo govora o četvero hrvatskih kandidata za čast oltara.

Maricu Stanković predstavio je mr. Milan Pušec, Bonifacija Pavletića mons. Vladimir Stanković, Antu Antića fra Ante Babić i Josipa Langa bogoslov Petar Sakač. Tu je završnu večer vodila Tanja Baran koja je uime Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” u zajedništvu s Upravom Radio Marije, predvođene glavnim urednikom o. Stjepanom Fridlom, organizirala tu trodnevnicu na temelju okrugloga stola posvećenoga hrvatskim slugama i službenicama Božjim, što je održan krajem siječnja kao dio 2. Dana hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima.

Kao dio sadržaja trodnevnice spominjani su i oni hrvatski kandidati za koje također traje proces za proglašenje blaženim, a o kojima zbog obilja sadržaja nije bilo zasebnog predstavljanja. To su: Petar Barbarić, Nikola Bijanković, Egidije Bulešić, Miroslav Bulešić, Placido Cortese, Šimun Filipović, Žarka Julijana Ivasić, Marija Krucifiksa Kozulić, Ana Marija Marović, Lino Maupas, Ivo Peran, fra Leo Petrović i 65 subraće, Antun Rendić, Gerard Stantić i Ante Tomičić.