ODRŽANA 2. REDOVITA SKUPŠTINA UDRUGE

ODRŽANA 2. REDOVITA SKUPŠTINA UDRUGE

U velikoj vijećnici križevačkoga Gradskog poglavarstva u petak 23. listopada 2009. održana je druga redovita skupština Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”.

Izvještaj o radu Udruge u proteklih godinu dana, nakon uvodne je molitve koju je predvodio križevački župnik Krešimir Žinić, dala predsjednica Udruge Tanja Baran. Tajnica Valentina Palošika dala je financijski izvještaj, a mr. Renata Husinec  progovorila je uime Nadzornoga odbora.

Predsjednica Tanja Baran je prošlu godinu nakon iščitavanja iscrpnoga izvještaja, zaključila da je godina bila vrlo plodonosna i puna sadržaja te je najavila projekte za 2010. godinu. Najavila je 1. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” 5. prosinca 2009. te 2. Dane hrvatskih svetaca i blaženika od 28. do 31. siječnja 2010. Također je najavila objavljivanje križnoga puta sv. Marka Križevčanina, knjige dokumenata o proglašenju Marka Križevčanina blaženim i svetim te knjige znanstvenoga i stručnoga rada dr. Stjepana Kranjčića. Naglasila je da se 2010. planira organizacija promocije dokumentarnoga filma o Stjepanu Kranjčiću „Župnik križevački” autora Marija Raguža u Zagrebu.