ĐURO ŠKVORC I IVAN MIKLENIĆ U “POTICAJIMA STJEPANA KRANJČIĆA”

ĐURO ŠKVORC I IVAN MIKLENIĆ U “POTICAJIMA STJEPANA KRANJČIĆA”

U emisiji „Poticaji Stjepana Kranjčića” Radio Marije u četvrtak 17. rujna 2009. gostovali su glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić i povjesničar Đuro Škvorc.

Preč. Miklenić je predstavio knjigu koju je uredio „Sveti Marko Križevčanin – u prilozima Glasa Koncila”, dok je mr. Đuro Škvorc najavio svečanosti obilježavanja 90. godišnjice rođenja i 20. godišnjice smrti sina križevačkoga kraja, pomoćnoga zagrebačkog biskupa i isusovca Mije Škvorca. Program će biti održan, rečeno je, 2. i 3., listopada 2009. u Križevcima, prvi dan uz spomen misu za biskupa koju će u župnoj crkvi sv. Ane u 18:30 sati predvoditi pomoćni zagrebački biskup i isusovac Valentin Pozaić te uz izložbu „Portreti duhovnih velikana” Marice Jalšovec, rođ. Škvorc i drugi dan uz znanstveni skup „Život i djelo biskupa Mije Škvorca” u križevačkoj Gradskoj vijećnici.

Na kraju je emisije rečeno da se knjiga posvećena sv. Marku i svečanosti posvećene biskupu Škvorcu vjerojatno ne bi dogodile da nije bilo duhovnoga poticaja Stjepana Kranjčića koji je ljude okupio u udrugu koja se osim promicanja Stjepana Kranjčića, brine i o promicanju ostalih znamenitih Križevčana. U emisiji je izmoljena i molitva za otvorenje procesa za proglašenje blaženim Stjepana Kranjčića.