KSENIJA ABRAMOVIĆ I GALERIJA “LAUDATO” U “POTICAJIMA STJEPANA KRANJČIĆA”

KSENIJA ABRAMOVIĆ I GALERIJA “LAUDATO” U “POTICAJIMA STJEPANA KRANJČIĆA”

Uoči aukcije slika umjetničkih djela koja su stvorena na Likovnoj koloniji „Dr. Stjepan Kranjčić” 13. i 14. rujna 2008. u Križevcima, u emisiji „Poticaji Stjepana Kranjčića” u četvrtak 20. studenoga 2008. na Radio Mariji gostovala je gđa Ksenija Abramović, direktorica Sakralne galerije hrvatskih umjetnika „Laudato” koja je predvodila likovnu koloniju.

Gđa Abramović je govorila o brojnim slikarima koji su se ugodno osjećali u križevačkom okružju te o djelima koja su stvorili. Zaželjela je puno uspjeha na aukciji, koja će biti održana u hotelu „Kalnik” u Križevcima u petak 28. rujna 2008. te izrazila nadu da će u Križevcima ubrzo početi izgradnja svetišta sv. Marka Križevčanina u čiju korist će ići sav prikupljeni prihod.

Zatim je pripovijedala o svojem doživljaju dr. Kranjčića te o motivima galerije „Laudato” da potpomaže rad Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”. Govorila je i drugim projektima galerije „Laudato”, posebno o medalji prvoga hrvatskog sveca Nikole Tavilića autora Damira Mataušića te o završetku izgradnje zvonika svetišta sv. Antuna Padovanskoga na Svetome Duhu.

U emisiju se telefonski uključio i vlč. Ivan Sakač, župnik iz Petrijanca koji je najavio program proslave 90. obljetnice Kranjčićeva rođenja u njegovu rodnom mjestu u petak 5. prosinca 2008. Također telefonom u emisiji je gostovao i križevački župnik vlč. Krešimir Žinić koji je najavio križevačku proslavu 90. obljetnice Kranjčićeva rođenja u subotu 6. prosinca 2008. blagoslovom biste dr. Kranjčiću autorice Mirjane Drempetić-Hanžić-Smolić, euharistijskim slavljem te koncertom popularne duhovne glazbe „Svetom Marku Križevčaninu u čast”.