OSNOVANA MOLITVENA ZAJEDNICA “DR. STJEPAN KRANJČIĆ”

OSNOVANA MOLITVENA ZAJEDNICA “DR. STJEPAN KRANJČIĆ”

Na blagdan sv. Karla Boromejskoga, u utorak 4. prosinca 2008., u križevačkom župnom kompleksu sv. Ane osnovana je Molitvena zajednica „Dr. Stjepan Kranjčić”.

Osnivanje je svojim dolaskom obogatio mr. Milan Pušec, duhovnik na Zagrebačkoj bogosloviji i postulator kauze za proglašenje blaženom Marice Stanković. On je u zajedništvu sa župnikom župe sv. Ane vlč. Krešimirom Žinićem predvodio misno slavlje izrekavši u kraćoj dnevnoj propovijedi nekoliko prigodnih poticajnih misli, spomenuvši se i pokojnoga križevačkog župnika Kranjčića.

Nakon mise četrdesetak je vjernika pošlo u vjeronaučnu dvoranu u kojoj je mr. Pušec, nakon pozdrava župnika Žinića i predsjednice Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” Tanje Baran, čiji su članovi inicirali osnivanje molitvene zajednice, veoma sadržajno i nadahnuto objašnjavao molitvu razmatranja. Dogovoreno je da će članovi molitvene zajednice na putu prema svećeništvu moliti za po jednoga bogoslova, a na kraju je susreta izmoljena molitva za otvorenje procesa za proglašenje blaženim Stjepana Kranjčića.

Na prvi susret došlo je i nekoliko predstavnika križevačkih filijalnih sela jer je želja da bi i križevačka sela imala svoje molitvene zajednice koje bi djelovale pod Kranjčićevim imenom te da bi povezane u zajedništvu i dogovorno sve zajednice i karitativno djelovale.

Tajnica križevačke Molitvene zajednice „Dr. Stjepan Kranjčić” bit će vjeroučiteljica Valentina Palošika, a duhovni asistent župnik župe BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina u Križevcima vlč. Ivan Novak.

Molitvena zajednica okuplja se svakoga prvog utorka u mjesecu u crkvi sv. Ane u Križevcima nakon večernje mise.

Oni koji žele postati redovitim ili pridruženim članovima Molitvene zajednice (o svemu vidi detaljnije u Temeljnom pravilu), dodatno se mogu informirati kod tajnice Valentine Palošika na broju: 098 1784 005.