O DOBROTVORNOJ AKCIJI “DR. STJEPAN KRANJČIĆ” NA RADIO MARIJI

O DOBROTVORNOJ AKCIJI “DR. STJEPAN KRANJČIĆ” NA RADIO MARIJI

U četvrtak 21. kolovoza 2008. u redovitoj emisiji Radio Marije „Poticaji Stjepana Kranjčića” gostovali su križevački župnik Krešimir Žinić te scenaristica koncerta „Križ nek’ ti sačuva ime – Sveti Marko Križevčanin i Križevci u Lisinskom” kojim će 7. rujna započeti dobrotvorna akcija, Lejdi Oreb.

Najavljeno je da će osim koncerta u tromjesečnoj dobrotvornoj akciji, namijenjenoj intenzivnijem promicanju štovanja svetog Marka Križevčanina s nadom u skori početak izgradnje svetišta sv. Marka u Križevcima, 13. i 14. rujna u Križevcima biti održana likovna kolonija koju će s domaćinima  predvoditi Sakralna galerija hrvatskih umjetnika „Laudato”.

Dobrotvorna će akcija biti nastavljena, istaknuto je, 2. listopada nogometnom utakmicom Hrvatske svećeničke nogometne reprezentacije i Ekipe „Lica s naslovnica” na Gradskom stadionu u Križevcima u 17 sati. Od 21 sat okupljena lica s naslovnica održat će koncert na prostorima bivše vojarne u Križevcima.

Dobrotvorna će akcija završiti, zaključio je župnik Žinić, velikim koncertom popularne duhovne glazbe u križevačkoj sportskoj dvorani na blagdan sv. Nikole, biskupa 6. prosinca, dan nakon proslave 90. obljetnice Kranjčićeva rođenja u njegovu rodnom Petrijancu.